SplendiQ Beauty

Manichiura & Pedichiura

Despre anatomia unghiilor

Despre anatomia unghiilor

Despre anatomia unghiilor

De ce este atat de important sa cunoastem anatomia unghiilor noastre? Astazi vrem sa raspundem la aceasta intrebare si la multe altele despre anatomia unghiilor! Bucurati-va de lectura!

Este foarte important sa cunoastem si sa recunoastem anatomia unghiei, atat pentru cei care lucreaza in domeniul manichiurii, cat si pentru fiecare persoana in parte. Pentru a lucra in maxima siguranta in domeniul manichiurii este necesara o cunoastere aprofundata a structurii naturale a unghiilor.

Dar…Ce este unghia?

Putem defini unghia ca o placa cornoasa subtire care creste pe partea de deasupra a ultimei falange, a degetelor de la picioare si de la maini si acopera partea de deasupra a capatului degetelor. Este compusa, in principal, din cheratina compacta si intarita(in procente mai mici in raport cu aminoacizi, grasimi, apa minerale si vitamine).

Unghia are un aspect patrulater si usor convex si are o culoare roz deschis.

Insa….Din ce este compusa unghia?

Unghia este compusa din matrice, cuticula (eponichium), paronichium, patul unghial, hiponichium, limbul si lunula.

Matricea joaca un rol extrem de important, fiind un invelis din piele care produce cheratina, din care unghia este formata. Cand matricea sufera o trauma sau o deteriorare, cresterea naturala a unghiei va fi compromisa!

Cuticula sau eponichiumul este practic un pliu de piele ce acopera matricea (inaintea radacinei sale).

Paronichiumul este acea piele ce acopera partea laterala a unghiei.

Patul unghial reprezinta intreaga parte situata sub unghie, este bogat in terminatii nervoase si vase de sange (de unde si culoarea de roz pal). Unghia se hraneste si se oxigeneaza prin patul unghial. UNGHIA NU RESPIRA!!!!

Hiponichiumul reprezinta o prelungire a patului unghial si are rolul de a proteja patul unghial de bacterii sau alti agenti iritanti! Asadar, EL NU SE TAIE, NU SE INLATURA!

Limbul reprezinta unghia propriu zisa, acea parte dura ce este formata din cheratina.

Lunula este o parte componenta a unghiei aparuta ca urmare a incetinirii in formarea lamelor de cheratina, fiind partea cea mai densa a unghiei. Este o pata de forma circulara situata la baza limbului.

Asadar, este foarte important sa stim rolul fiecarei parti componente a unghiei pentru o manichiura profesionala, sanatoasa si sigura!

Get your beauty! Be SplendiQ!

0 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *