SplendiQ Beauty

Manichiura & Pedichiura

Istoria unghiilor tehnice

Istoria unghiilor tehnice

Istoria unghiilor tehnice

Ce reprezinta de fapt unghiile tehnice?

Unghiile tehnice sunt extensii ale unghiilor naturale, realizate cu diverse materiale si tehnici. Denumirea de unghii cu gel este cea mai des intalnita in Romania.

Putina istorie nu strica, mai ales cand vine vorba despre un „must” al tuturor femeilor frumoase!

EGIPT

Femeile si-au dorit inca din cele mai vechi timpuri unghii lungi si frumoase. Exemplul cel mai bun il reprezinta femeile din Egipt, care foloseau fildes, aur sau oase pentru a-si alungi unghiile.

Cleopatra si Nefertiti se foloseau de henna si uleiuri esentiale, puterea lor fiind cu atat mai mare cu cat culoarfea era mai intensa. Nefertiti prefera nuanta de rubin si Cleopatra pe cea de rosu intens.

BABILONIA

Barbatii din Babilonia antica aratau clasa sociala din care fac parte prin culoarea manichiurii lor. Astefl ca vei bogati aveau unghiile negre iar cei saraci aveau unghiile verzi.

DINASTIA MING

Cei din Dinastia Ming foloseau ceara, albus de ou si diferiti coloranti naturali pentru a-si vopsi unghiile.

Unde si cine a descoperit unghiile cu gel?

In anul 1954, un medic stomatolog, pe numele sau Fred Slack, in timp ce lucra, si-a rupt o unghie si a incercat sa si-o construiasca folosind un material des intalnit in stomatologie, si anume acryl-ul. Noua unghie a iesit naturala si frumoasa. Astfel, medicul si-a dat seama ca a facut o descoperire si a inceput sa caute compozitii si forme noi pentru a modela unghiile.

Asadar, unghiile din acryl putem spune ca au aparut in acel an, 1954, in SUA, medicul Fred Slack obtinand si patentul pentru inventarea compozitiei de acryl si a formelor pentru unghii tehnice, denumite Patti Nails.

Gelul a aparut tot in SUA, acum 20 de ani, dovedidu-se mai usor de aplicat si folosit decat compozitia de acryl. Foarte multe saloane au ales sa foloseasca gelul pentru extensii, deoarece nu are miros, spre deosebire de acryl care miroase foarte puternic si urat.

Unghiile cu gel au devenit, usor usor, foarte apreciate datorita rezistentei si asteptului natural.

0 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *